Anseremme

Anseremme in de Ardennen

Welkom in Anseremme! Het dorp Anseremme ligt in de Belgische Ardennen in de provincie Namen. Het is een deelgemeente van DinantHet is een Middeleeuws kloosterstadje. In het oude centrum vindt u de 15e eeuwse priorij met een hoge vierkante toren, welke vroeger als verdediging van het klooster dienst deed. Het complex is in particuliere handen en helaas niet te bezichtigen.

In het dorpje Anseremme komen de rivier de Lesse en de Maas samen. Door deze unieke liggen en de beboste omgeving is het een toeristische gebied.

U vindt hier beekjes, rotspartijen en dichtbegroeide loof- en naaldbossen en grotten. Het verhaal gaat dat sommige van de grotten zoals de grotten van Charlemont al in de prehistorie werden bewoont.

In de nabije omgeving vindt u de 16e eeuwse brug Pont St Jean welke naar het kasteel van Walzin leidt. In deze kasteeltuinen zijn nog sporen gevonden van het oorspronkelijke middeleeuwse kasteel war in 1554 door de soldaten van Hendrik 2 verwoest werd. Je kunt in de omgeving goed zwemmen, kanoën, maar ook fietsen, mountain biken en wandelen door de bossen. Dankzij de ligging in de Natura 2000-zone blijft dit gebied goed bewaard.

In de omgeving zijn tal van bezienswaardigheden zoals:
– Kasteel en tuinen Van Freyr Sur Meus
– Het centrum en de Citadel van Dinant.
– De Grotten van La Merveilleuse
– Abdij van Maredsous

Accommodatie Anseremme

In het stadje en daarbuiten zijn meerdere accommodaties voor uw vakantie te vinden. Hieronder vindt u enkele hotels, vakantiehuizen en campings in de regio.

Vakantiehuis Anseremme

Camping Anseremme

  • Camping de Chênefleur – In het zuidelijkste puntje van de Belgische Ardennen direct aan de rivier de Semois ligt Camping de Chênefleur. De regio Arlon heeft een microklimaat heeft, de gemiddelde temperatuur ligt 3°C hoger dan de rest van België.
  • Camping Spa d’Or – Op 4 km van de het stadje Spa ligt aan de rand van natuurpark de Hoge Venen de camping Spa d’Or.
  • Camping L’Hirondelle

Hotel Anseremme