Bastenaken

Bastenaken ligt in het midden van de Belgische Ardennen. Het ligt dichtbij de Luxemburgse grens. Het ligt op +- 500 meter hoogte en heeft meer dan 10.000 inwoners. Bastenaken ligt op de grens tussen de Rijn en Maas. Daardoor is het al lang bewoond, eerst door rondtrekkende volkeren en later ook door de Romeinen.
Gedurende de middeleeuwen werd het stadje door stadswallen versterkt. Op dit moment is alleen de poort van Trier nog behouden.

Tijdens het Ardennenoffensief (Rundstedt offensief) is vanaf december 1944 erg zwaar in Bastenaken gevochten. De Amerikanen hebben hier meer dan 70.000 tropen verloren. Generaal Patton heeft de stad uiteindelijk bevrijd.

In de stad kunt u de Sint Pieterskerk en de ‘Sherman’ tank bekijken. Buiten de stad vindt u het Bastogne War Museum. Elk jaar wordt hier de wielrenklassieker de ‘Luik-Bastenaken-Luik’ gehouden.

Meer informatie Bastenaken

Kijk op Bastogne.be

Accommodatie Bastenaken

In het stadje en daarbuiten zijn meerdere accommodaties voor uw vakantie te vinden. Hieronder vindt u enkele hotels, vakantiehuizen en campings in de regio.

Vakantiehuis Bastenaken

Camping Bastenaken

  • Camping de Chênefleur – In het zuidelijkste puntje van de Belgische Ardennen direct aan de rivier de Semois ligt Camping de Chênefleur. De regio Arlon heeft een microklimaat heeft, de gemiddelde temperatuur ligt 3°C hoger dan de rest van België.
  • Camping Spa d’Or – Op 4 km van de het stadje Spa ligt aan de rand van natuurpark de Hoge Venen de camping Spa d’Or.
  • Camping L’Hirondelle

Hotel Bastenaken