Durbuy

Het stadje Durbuy

Durbuy wordt weleens het kleinste stadje ter wereld genoemd. Het staat bekend om het heerlijke eten en drinken en ligt vlak aan de Ourthe. De kleine straatjes en het kasteel op de rots maken het een echt typische Ardens stadje.

De stad trekt jaarlijks duizenden toeristen vooral om de Middeleeuwse architectuur van de stad en de natuur in de omgeving. U vindt hier oude gebouwen, kastelen, kleine romantische straten en steegjes. Durbuy is een van de European Destinations of Excellence. De gemeente Durbuy ligt daar waar de Ardennen beginnen.

De gemeente Durbuy bestaat uit ongeveer 40 dorpen en gehuchten en ontleent zijn naam aan de belangrijkste plaats binnen de gemeente Sinds de Middeleeuwen wordt de plaats als een stad beschouwd. De gemeente Durbuy heeft een verscheidenheid aan landschappen. De regio is gevormd door de Ourthe en zijrivieren. De bossen in de gemeente zijn voornamelijk loofbomen hier is een bijzondere flora en fauna te vinden. In de gemeente is meer dan 150 kilometer aan wandelpaden

Naast toerisme leeft de regio van landbouw en bosbouw.

Geschiedenis Durbuy

De regio wordt al 10 000 jaar bewoond. In de prehistorie woonde men als in grotten waar sporen van bewoning zijn gevonden. (Grotten van Juzaine, Verlaine, Villers en Sint Gertrude) Uit de latere steentijd zijn de megalieten van Wéris en Oppagne, dit zijn hunebedden en menhirs.
Daarna hebben de Romeinen, Franken, Fransen en Duitsers de regio bewoond. Er zijn ook uit deze tijd veel sporen gevonden zoals Romeinse munten, Frankische graven en bouwwerken uit de Middeleeuwen de donjon-toren van Izier en het kasteel van Durbuy. Deze werd waarschijnlijk in de 11de eeuw gebouwd en beschermde de stad.

In de late middeleeuwen en Renaissanse zijn ander bouwwerken zoals Romaanse kerken, het parochiecentrum, Notre Dame, St-Nicolas-kerk en Récollets-klooster.

Het beschermd erfgoed van de gemeente vindt u op http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_beschermd_erfgoed_in_Durbuy

Bezienswaardigheden Durbuy

De stad heeft meerdere bezienswaardigheden welke de moeite waard zijn. Hieronder vindt u de bekendste:

 • De Falize rots, het is meer dan 300 miljoen jaar oud en tevens hoogste punt van de stad.
 • De begijnentrappen (175 treden) uit de 17e eeuw, welke in de rotsen uitgehouwen.
 • Het vormsnoeipark, een collectie gesnoeide buxussen op een hectare.
 • De confituurfabriek Saint-Amour
 • Het kasteel, deze behoorde in de 12e tot de 13e eeuw behoorde aan de graven van Luxemburg
 • De Graanhallen uit de 14e eeuw
 • De Sint-Nicolaaskerkuit 1632
 • Het klooster van de Recollectines uit de 17e eeuw
 • De oude watermolen
 • De megalieten, zoals de Dolmen van Weris en Oppagne en Menhirs van Oppagne, Danthine, Heyd en Morville
 • Het Labyrint van Barvaux

Alle bezienswaardigheden in de regio zijn terug te vinden op http://www.durbuy.be

Vakantie Durbuy

Al eens op vakantie in Durbuy geweest? Tijdens uw vakantie in de Ardennen is een bezoek aan deze gemeente een must.

Centraal in de Ardennen gelegen kunt u genieten van de natuur, de Ourthe, de rotsen, oude gebouwen, wandelpaden en fietsroutes.

Meer informatie over Durbuy vindt u op http://www.durbuyinfo.be

Hotel Durbuy

Er zijn hier meerdere hotels te vinden. Deze zijn er in verschillende prijsklassen. Kijk hieronder voor meer hotels in de gemeente en omgeving:

Vakantiehuis Durbuy

Wanneer u een betaaldbare vakantiewoning zoekt dan kunt u deze zeker vinden. Er is een uitgebreid aanbod van vakantiehuizen, appartementen, vakantieparken en chalets. Kies hieronder een van de vakantiehuizen:

Camping Durbuy

De campings liggen midden in de natuur. U kunt hier gebruik maken van alle faciliteiten en zijn een goede startpunt voor de vele wandelingen en fietsroutes in de buurt. Kies hieronder een camping of vakantiepark:

Omgeving Durbuy

Hieronder vindt u andere plaatsen in de omgeving van Durbuy