La Roche en Ardenne

In de Middeleeuwen was La Roche en Ardenne een graafschap bestuurd door de heren van La Roche. Hun kasteel is gebouwd op een rots. La Roche kreeg in de 14e eeuw. Het kasteel is in de 18e eeuw in verval geraakt. In 1854 heeft de Belgsiche staat het kasteel opkocht. Tijdens de slag om de Ardennen is er in La Roche hard gevochten. Vanaf de 20e eeuw is La Roche toeristisch erg populair geworden.

La Roche en Ardenne heeft een tiental hotels, en honderden vakantiehuizen. Deze plek is een van de meest toeristische in de Belgische Ardennen. U kunt hier de ruinen van het kasteel bezoeken. De Ourthe stroomt door het centrum van La Roche. U vindt hier ook een outdoor centrum waarbij u sportieve activiteiten kunt ontplooien.

Jaarlijks vindt hier een middeleeuws weekend plaats en u kunt hier naar het museum over het Ardennenoffensief, pottenbakkersmuseum, museum van de Ardense ham en een porseleinfabriek.

Meer informatie over La Roche en Ardennen

http://www.la-roche-en-ardenne.be

Accommodatie La Roche en Ardennen

In het stadje en daarbuiten zijn meerdere accommodaties voor uw vakantie te vinden. Hieronder vindt u enkele hotels, vakantiehuizen en campings in de regio.

Vakantiehuis La Roche en Ardennen

Camping La Roche en Ardennen

  • Camping de Chênefleur – In het zuidelijkste puntje van de Belgische Ardennen direct aan de rivier de Semois ligt Camping de Chênefleur. De regio Arlon heeft een microklimaat heeft, de gemiddelde temperatuur ligt 3°C hoger dan de rest van België.
  • Camping Spa d’Or – Op 4 km van de het stadje Spa ligt aan de rand van natuurpark de Hoge Venen de camping Spa d’Or.
  • Camping L’Hirondelle

Hotel La Roche en Ardennen